Nancy Schaeken

Kok en verwenner met hart en ziel, co-trainer


Als tiener en twintiger heb ik jarenlang in de horeca gewerkt om een centje bij te verdienen. Ik heb het altijd heel graag gedaan maar toen ik mijn job moest combineren met mijn taak als mama en echtgenote, verdween de horeca uit mijn leven maar niet uit mijn hart.
Bijna 30 jaar werkte ik in een commercieel-administratieve functie. Ik deed het graag omdat mensen helpen mij voldoening gaf. En omdat het veilig voelde in die assisterende rol achter de schermen.

Maar enkele jaren geleden merkte ik dat ik daar steeds minder energie en voldoening uit haalde.
Ik was de kaap van de 50 voorbij en iets in mij besefte dat ik meer ben dan de rol die ik altijd al opgenomen had en gelukkig mee was.
Al heel mijn leven schuilt er een creatieve doener in mij, die houdt van uitdaging, afwisseling en een goeie mix van lichtheid en diepgang.
Ik ben iemand die graag letterlijk de handen uit de mouwen steekt om iets te ‘maken’. En als ik anderen daar dan mee kan verwennen en content maken, ben ik echt gelukkig!

In 2015 heb ik opleidingen gevolgd voor life coach en massage. Ze hebben mij geholpen om uit mijn hoofd te komen en meer in mijn lichaam want dat was ik zowat ‘verleerd’.
Zo kwam ik weer in contact met mijn passie en met het verlangen om echt iets te betekenen voor anderen.

Horeca en koken zijn voor mij dan ook zoveel meer dan eten klaarmaken en drank serveren op een leuke plek.
Elke dag opnieuw voel ik zoveel drive en goesting om mijn hart en ziel te steken in wat ik maak en doorgeef. Ik kook dan ook het liefst op mijn ‘buikgevoel’, want daar zitten mijn passie en creativiteit.
En de plek en sfeer die Les en ik samen gecreëerd hebben, geeft jullie hopelijk een ontspannen thuisgevoel waar je warmte en gezelligheid ervaart.

Als er naast de horeca nog wat tijd en ruimte over is, ben ik heel graag bezig met het opdoen van meubels en interieurartikelen.
Ik hou enorm van werken met hout en stof om meubels met een ziel een tweede leven te geven.

Ik zet bovendien graag mijn persoonlijke levenservaringen en inzichten vanuit mijn eigen pad in om Les te assisteren bij onze workshops en groepsbegeleidingen.
Groepsworkshops brengen mij telkens weer nieuwe inzichten over de manier waarop wij omgaan met onze waarden, overtuigingen en gevoelens en ernaar handelen. En daardoor leer ik ook telkens weer een stukje van mezelf kennen.


Les Verhamme - Salon En-Vie

Les Verhamme

Zot van mensen, verhalen, gezelligheid en lekker eten & drinken


Mensen die me kennen van mijn vorige jobs, vragen me soms of horeca wel mijn ding is.
Als ik aan horeca de volgende invulling en betekenis mag geven, zeg ik volmondig JA: eten & drinken serveren als middel voor ontspanning, verbinding en een warm thuisgevoel.
In Salon En-Vie hou ik van de ontmoetingen en het contact met jullie. Het doet telkens deugd om te zien hoe je tot rust komt, geniet en geïnspireerd wordt door onze ‘vibe’.

Begin 2016 startten mijn zielsmaatje Nancy en ik in bijberoep Twinlessence op: een praktijk voor persoonlijke ontwikkeling, met coaching en massage.
En nog geen jaar later was het moment daar om te springen en samen met Nancy te gaan voor ons ding.
Salon En-Vie is het resultaat.
Meer nog dan een plek is het een verhaal dat groeit en bloeit vanuit onze passie, bezieling en complementaire talenten. En we hopen dat jullie er zich thuis voelen en geïnspireerd worden om hetzelfde te doen.