Nancy Schaeken

Kok en verwenner met hart en ziel, co-trainer


Als tiener en twintiger heb ik jarenlang in de horeca gewerkt om een centje bij te verdienen. Ik heb het altijd heel graag gedaan maar toen ik mijn job moest combineren met mijn taak als mama en echtgenote, verdween de horeca uit mijn leven maar niet uit mijn hart.
Bijna 30 jaar werkte ik in een commercieel-administratieve functie. Ik deed het graag omdat mensen helpen mij voldoening gaf. En omdat het veilig voelde in die assisterende rol achter de schermen.

Maar enkele jaren geleden merkte ik dat ik daar steeds minder energie en voldoening uit haalde.
Ik was de kaap van de 50 voorbij en iets in mij besefte dat ik meer ben dan de rol die ik altijd al opgenomen had en gelukkig mee was.
Al heel mijn leven schuilt er een creatieve doener in mij, die houdt van uitdaging, afwisseling en een goeie mix van lichtheid en diepgang.
Ik ben iemand die graag letterlijk de handen uit de mouwen steekt om iets te ‘maken’. En als ik anderen daar dan mee kan verwennen en content maken, ben ik echt gelukkig!

In 2015 heb ik opleidingen gevolgd voor life coach en massage. Ze hebben mij geholpen om uit mijn hoofd te komen en meer in mijn lichaam want dat was ik zowat ‘verleerd’.
Zo kwam ik weer in contact met mijn passie en met het verlangen om echt iets te betekenen voor anderen.

Horeca en koken zijn voor mij dan ook zoveel meer dan eten klaarmaken en drank serveren op een leuke plek.
Elke dag opnieuw voel ik zoveel drive en goesting om mijn hart en ziel te steken in wat ik maak en doorgeef. Ik kook dan ook het liefst op mijn ‘buikgevoel’, want daar zitten mijn passie en creativiteit.
En de plek en sfeer die Les en ik samen gecreëerd hebben, geeft jullie hopelijk een ontspannen thuisgevoel waar je warmte en gezelligheid ervaart.

Als er naast de horeca nog wat tijd en ruimte over is, ben ik heel graag bezig met het opdoen van meubels en interieurartikelen.
Ik hou enorm van werken met hout en stof om meubels met een ziel een tweede leven te geven.

Ik zet bovendien graag mijn persoonlijke levenservaringen en inzichten vanuit mijn eigen pad in om Les te assisteren bij onze workshops en groepsbegeleidingen.
Groepsworkshops brengen mij telkens weer nieuwe inzichten over de manier waarop wij omgaan met onze waarden, overtuigingen en gevoelens en ernaar handelen. En daardoor leer ik ook telkens weer een stukje van mezelf kennen.


Les Verhamme - Salon En-Vie

Les Verhamme

Coach, trainer en ‘serveuze’ van dienst


Zelfkennis stimuleren, jou inspireren in je persoonlijke ontwikkeling, écht in verbinding gaan, authentieke verhalen delen, een missie en passie helpen vormgeven: dat is waar ik gelukkig van word en energie van krijg.

Mensen die me kennen van mijn vorige jobs, vragen me soms of horeca wel mijn ding is.
Als ik aan horeca de volgende invulling en betekenis mag geven, zeg ik volmondig JA: eten & drinken serveren als middel voor ontspanning, verbinding en een warm thuisgevoel.
In Salon En-Vie hou ik van de ontmoetingen en het contact met jullie. Het doet telkens deugd om te zien hoe je tot rust komt, geniet en geïnspireerd wordt door onze ‘vibe’.

Tot de geboorte van mijn oudste dochter, leefde ik – een beetje op automatische piloot – het leven zoals ik het geleerd had. Zo koos ik bvb voor Toegepaste Economische Wetenschappen en niet voor psychologie, want daarin was voor mijn ouders niet genoeg werkzekerheid en mogelijkheid om ‘het te maken’.
Maar na een 8-tal jaar gewerkt te hebben als financieel controller in automobiel, textiel en bouw voelde ik dat het hoog tijd was voor meer maatschappelijke zinvolheid en ruimte om een andere kant van mezelf te ontplooien: minder analyse en cijfers, meer zachtheid en verbondenheid.
Ik gooide het roer om en ging op zoek naar een job en organisatie waar mijn financiële competenties een waardevolle bijdrage konden leveren aan bezieling en waardengedreven ondernemerschap.

Trividend (2008 – 2012) was een boeiende en leerrijke fase: risicokapitaal voor sociaal-maatschappelijk-ecologisch geïnspireerde ondernemers, met begeleiding tijdens de looptijd van het dossier.
Als coach en trainer bij Gusto cvba-so (nu Starterslabo West-Vlaanderen, 2012 – 2016) kwam ik eindelijk thuis in de wereld die me nog steeds mateloos boeit: die waar persoonlijke ontwikkeling en bezield ondernemerschap hand in hand gaan. Ik verdiepte me en verdiep me nog steeds in coaching, werken met groepen en flow.
Ik nam daarnaast ook verschillende engagementen op in 11.11.11, een dienstenchequebedrijf uit de sociale economie en Stadsboerderij Kortrijk.

Ik volgde talrijke opleidingen en cursussen: NLP, het Enneagram, oplossingsgericht coachen, Accelerated Learning, traumatherapie, intuïtieve massage, spreken met lijf en leden, van ego naar essentie, leren loslaten, … En boeken blijven mijn kijk op het leven verruimen.

Dit alles helpt me herontdekken wie ik van nature ben en hoe ik nieuwe keuzes kan maken die meer en meer stroken met die eigenheid.

Begin 2016 startten mijn zielsmaatje Nancy en ik in bijberoep Twinlessence op: een praktijk voor persoonlijke ontwikkeling, met coaching en massage.
En nog geen jaar later was het moment daar om te springen en samen met Nancy te gaan voor ons ding.
Salon En-Vie is het resultaat.
Meer nog dan een plek is het een verhaal dat groeit en bloeit vanuit onze passie, bezieling en complementaire talenten. En we hopen dat jullie er zich thuis voelen en geïnspireerd worden om hetzelfde te doen.