Het begon in de Leiestraat in Kortrijk...

Salon En-Vie ontstond in de lente van 2017, als een gezellig eet- en koffiehuis in de Leiestraat in Kortrijk, waar zaakvoersters en beste ‘moatjes’ Nancy Schaeken en Les Verhamme jullie met open armen ontvingen en bedienden. Nancy was de gepassioneerde chef en gastvrouw, Les zorgde voor de bediening en de verbinding in de zaal en was na de horeca-uren ook nog bezielde coach en trainer voor startende ondernemers en zinzoekers.
Gezonde lunches met veel groenten, dagverse soep, huisgemaakt gebak, allemaal met de passie van Nancy als ‘special ingredient’ en een rustige ongedwongen sfeer waar het persoonlijk contact met de klanten centraal stond… Zo typeerden velen ons.
En onze vriendschap zorgde blijkbaar voor een warme liefdevolle ‘vibe’ in ons salon.
Voor sommigen werden we zelfs een soort van ‘thuis’, een verborgen parel in dat ietwat vreemde pand met die diepe donkere gang en een verrassend tof terras.

We groeiden dus al snel uit tot een plek waar het niet alleen ging om eten & drinken maar ook om gezelligheid, samenzijn, inspirerende evenementen en een warme sfeer
Onze ruimte achteraan werd een ‘living’ waar families bijeenkwamen, bedrijven vergaderden, startende ondernemers hun eerste workshops of optreden gaven, verenigingen hun jaarlijkse etentje hielden, opleidingen gegeven werden en Vizit een vaste stop had.

Ook organiseerden we regelmatig evenementen rond bezield ondernemerschap, vertragen & verstillen, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.

Les Verhamme en Nancy Schaeken - Salon En-Vie
Les Verhamme en Nancy Schaeken, de zaakvoersters en gastvrouwen van Salon En-Vie

Hoe een nieuwe weg zich ontvouwde...

Door een combinatie van factoren, maar vooral vanuit het gevoel dat ons concept beter zou passen in een landelijke, groene omgeving, beslisten we rond de eerste lockdown om de handelshuur van ons pand op te zeggen en in dat jaar van opzeg op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Nancy focuste zich in dat jaar vooral op take away en Les ging weer voluit voor haar grootste passie: het coachen en begeleiden van ondernemers en mensen die op zoek zijn naar meer zingeving in leven en werk.

Toen de huur van ons pand afliep en we nog steeds geen nieuw pand gevonden hadden, werd na enkele maanden van zoeken duidelijk dat Salon En-Vie in een nieuwe vorm zou verdergaan:

  • Salon En-Vie is het passieproject van Nancy en staat voor take away voor particulieren en groepscatering voor familiefeesten, workshops, bedrijven, evenementen enz.
  • Trainingshuis En-Vie is het passieproject van Les en staat voor ondernemerscoaching, loopbaancoaching, workshops en procesbegeleiding van groepen (meer info op www.trainingshuisenvie.be)

Op dit moment klopt deze vorm volledig met wie we allebei zijn, met waar onze passie ligt en met de impact die we willen maken in het leven van anderen.
Nancy verzorgt daarbij nog steeds de catering bij workshops en evenementen van Trainingshuis En-Vie en Les werkt als medezaakvoerster nog steeds achter de schermen (en soms nog eens voor de schermen bij grotere opdrachten) mee in Salon En-Vie.

Het is wel onze hoop en verlangen dat er zich in de toekomst nog een mogelijkheid zal aandienen om de synergie en de bijzondere ‘vibe’ tussen Nancy & Les en van het vroegere Salon En-Vie verder uit te dragen.

Het pad toont zich maar door het te bewandelen, nietwaar ;-)…

Logo Salon En-Vie Kortrijk
Nancy Schaeken - Salon En-Vie
Nancy Schaeken

Take away
Groepscatering
Chef aan huis

www.salonenvie.be
0475 42 43 41

EnvieTH NIEUW jpg klein
Les Verhamme
Les Verhamme

Ondernemerscoaching
Loopbaanbegeleiding
Procesbegeleiding
Workshops

www.trainingshuisenvie.be
0476 83 84 45